Το ξέρουμε ότι το να απολαμβάνεις από τον καναπέ σου ματσάκια είναι ονειρικό, όμως το να κλωτσάς εσύ ο ίδιος την μπάλα μπορεί να έχει περισσότερα οφέλη από ότι νόμιζες.
Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη από την Ελβετία το να ασχολείσαι με τα αθλήματα που χρειάζονται κάποια είδους μπάλα βοηθούν στο να καταπολεμήσεις την κατάθλιψη, ειδικά αυτή που προκαλεί το στρες.
Οι ερευνητές της μελέτης ανακάλυψαν πως οι άνθρωποι που παρουσίαζαν έντονο καθημερινό στρες, κυρίως με τη δουλειά τους, είχαν λιγότερα συμπτώματα μετατροπής του σε πρώιμες μορφές κατάθλιψης, όσο ασχολούνταν με κάποιο σπορ που είχε να κάνει με τη μπάλα. Και αυτό γιατί η διάθεσή τους γινόταν ολοένα και καλύτερη, μιας και αντί το στρες να μείνει στον οργανισμό, απελευθερωνόταν μέσω υγιούς αθλητικού ανταγωνισμού.
Η προσοχή σε κάποιο άθλημα, ειδικά ομαδικό, το οποίο είναι και κάτι σαν κοινωνική δραστηριότητα σχεδόν …. “έσβηνε” τα σημάδια του άγχους!
Τα αθλήματα με μπάλα δίνουν στο μυαλό σου ένα ευχάριστο “time out” και αποσυμπιέζουν την πίεση που αισθάνεσαι από το στρες της καθημερινότητας.
πηγή:talentabout.gr