Α.Π.Ο. ΘΥΕΛΛΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ

"Θύελλα στα εύκολα, ΘΥΕΛΛΑΡΑ στα δύσκολα!!!"

ΑΠΟΨΕΙΣ, ΝΕΑ

Σκέψεις ενός φίλου περί…συνένωσης.

Η πρόταση του δημάρχου ακούγεται λογική και ρεαλιστική, και κατά την ταπεινή μου άποψη δεν πιστεύω ότι επεδίωκε πολιτικά ή άλλα οφέλη, (δεν σε ψηφίζει κάποιος επειδή κάνεις μια πρόταση για το ποδόσφαιρο). Σίγουρα όπως είναι δομημένο το ελληνικό ποδόσφαιρο και η γ εθνική τα έξοδα για μια ομάδα που συμμετέχει είναι πάρα πολλά που καμιά ερασιτεχνική ομάδα δεν μπορεί να αντέξει ειδικά την σημερινή εποχή χωρίς την οικονομική ενίσχυση κάποιων ανθρώπων που πονούν για την ομάδα τους. Ενώνοντας όμως τις δυο ομάδες γεννάτε το ερώτημα: θα βρεθούν οι παράγοντες που σήμερα ενισχύουν τις ομάδες τους να βοηθήσουν την νέα ομάδα ; η θα την εγκαταλείψουν;. Προσωπική μου άποψη είναι ότι αυτοί που υποστηρίζουν την ένωση την επόμενη μέρα θα πάνε σπίτια τους ικανοποιημένοι για την φασαρία που δημιούργησαν και δεν πρόκειται να βοηθήσουν σε κάτι άλλο. Οι σημερινές ομάδες ας μην κρυβόμαστε, στηρίζονται σε πέντε δέκα ανθρώπους που τις αγαπούν και θυσιάζουν το χρόνο τους,την ηρεμία τους ,την υγειά τους και τα χρήματα τους. Αυτοί οι άνθρωποι σίγουρα δεν πρόκειται να ασχοληθούν ξανά γιατί δεν θα τους συνδέει κάτι με την νέα ομάδα, αυτοί αγαπούν την Θύελλα και την Τριγλία με το όνομά τους και προπαντός αγαπούν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο .

Αλλά ας έρθουμε στην Θύελλα με λίγα ιστορικά στοιχειά.

Η Διασταύρωση είναι ένας συνοικισμός στο δήμο Ραφήνας, ήταν πάντα και εξακολουθεί να είναι μέχρι και σήμερα η ποιο υποβαθμισμένη συνοικία του δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, χωρίς σχέδιο πόλης ,χωρίς δρόμους- πεζοδρομία, χωρίς αποχέτευση φωτισμό,χωρίς υπηρεσίες χωρίς άνετη πρόσβαση, κομμένη στα τρία από δύο λεωφόρους που δυσκολεύουν τη ζωή όλων μας ,χωρίς… ένα καφενείο… Είναι πεδίο δόξης λαμπρό για κάθε δήμαρχο που θέλει να ασχοληθεί με τα προβλήματα της. Η περιοχή λοιπόν αυτή που μοιάζει με φαβέλα εδώ και δεκαετίες καταξιώθηκε χάριν της ποδοσφαιρικής της ομάδας, είναι το μόνο αξιόλογο που έχει να επίδειξη διότι το ποδόσφαιρο ήταν το μόνο που μπορούσαν να αναπτύξουν οι άνθρωποι της χωρίς τις έξωθεν παρεμβάσεις και βοήθεια. Τώρα λοιπόν ζητάμε αυτό που δίνει χαρά και υπερηφάνεια στους ανθρώπους της Διασταύρωσης να το πάρουμε και μάλιστα επικαλούμενοι οικονομικούς λογούς. Η Θύελλα όμως δεν επεδίωκε να γίνει επαγγελματική ομάδα, υπηρετούσε και υπηρετεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και αν χρειαστεί για να βρει την ταυτότητα της να επανέλθει στα τοπικά πρωταθλήματα θα πρέπει να το κάνει . Μην παίζουμε με την αγάπη και την υπερηφάνια των ανθρώπων για την ομάδα τους , μην τους στερούμε το μέσο καταξίωσης, δεν είναι το παν τα οικονομικά μεγέθη, μην στερούμε την ποδοσφαιρομάνα  Διασταύρωση από το καύχημα της.                         Ανέφερα παραπάνω ότι η συνοικία της Διασταύρωσης μοιάζει με φαβέλα, όντος στις φαβέλες γεννιούνται μεγάλα ποδοσφαιρικά ταλέντα, τυχαίο;.

Δεν έχω πρόθεση με την επιστολή αυτή να πολιτικολογήσω ούτε να γίνει αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης γιαυτό δεν θα επιθυμούσα τη δημοσίευση του ονόματος μου.

 

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Leave a Reply